Wandel-en fietstochten

Home

 >

Activiteiten

 >

Wandel-en fietstochten

Wandelroutes


Er zijn in de Luberon meer dan 4.000 kilometer aan voetpaden en wandelpaden die heuvels en bergen doorkruisen. De Luberon is een streek in de Provence die sommigen klein vinden, maar waar nog heel wat te ontdekken valt! Op de hoek van elk willekeurig pad vind u een dorpje, kunt u neerstrijken aan de oever van een stromende bron of komt u wellicht een rustig grazende gems tegen. Misschien is het de opvallende rode kleur van de grond rond honderd jaar oude cipressen of gewoon de prachtige geuren van de Provence die u aantrekken om erop uit te trekken. De Vaucluse biedt een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid voor het hele gezin. U vindt een selectie van 10 bewegwijzerde routes, duidelijk afgebakend, die tussen de één en drie en een half uur duren en die geschikt zijn voor de hele familie. Vanaf de camping kunt u gelijk starten met de magische nummer 4-route ’Colorado Provençal’, of de C5-’l’Aiguebrun’. Voor degenen die graag meer willen ontdekken, de andere routes zijn slechts een paar kilometer lang en kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Trektochten - de GR’s van de Vaucluse

Niet minder dan 5 lange afstandwandelpaden doorkruisen de Luberon en er zijn talloze kilometers aan kleine wandelingen en provinciepaden. > GR6 : via Oppedette, Saint Saturnin les Apt, Gordes. Deze GR doorkruist de streek van de Luberon van Oost naar West aanhoudend in de bergen van de Vaucluse naar de okerbreuk, oker steengroeven van Gignac, Colorado Provençal, Gargas en Roussillon. > GR9 : via Monieux, Villars, Apt, Vaugines. Oplopende van Mont Ventoux, de GR9 kruist de bergen van de Vaucluse, dan het Calavon dal voor het oversteken van de Aiguebrun rots en vallei. > GR92 : via Saignon en le Mourre-Nègre. Een variant van de GR9, dit pad volgt de top van de Luberon om haar hoogtepunt te bereiken op 1125m. > GR4 : via Oppedette, Sault, Malaucène. De GR4 gaat terug naar Ventoux via de Oppedette-kloven, uit de Pays d’Apt en haar ’lavandin’ naar het gebied van Sault en zijn fijne lavendel. > GR97 : Ronde van Luberon. De GR97, is voor enthousiaste wandelaars. Zij kunnen door de Luberon reizen in 8 tot 10 dagen dankzij de verschillende etappes. > GR653D : Het St-Jacques de Compostelle pad. Door dit pad kunnen pelgrims en andere wandelliefhebbers Montgenèvre linken met Arles door het volgen van de Via Domitia route.

Fietstochten in de Vaucluse


De Luberon ligt aan uw (fiets)voeten door haar netwerk van kleine «geheime» wegen die alleen worden gebruikt door mensen uit het gebied. Geleid door efficiënte wegwijzers, rijdt u door de valleien en heuvels met de mooie landschappen van de Luberon en de Haute-Provence; er is ontzettend veel te ontdekken. Typische dorpjes, overblijfselen van oude gebouwen en eco-musea zijn aangename haltes en zullen uw nieuwsgierigheid zeker wekken ! Wanneer u de camping verlaat, is de ’Route des Ocres’ zonder twijfel een van de meest originele paden. Deze route gaat langs rustige pittoreske wegen, en is geschikt voor alle niveaus. U ziet een aantal van de mooiste landschappen en de meest opmerkelijke dorpen in het Park. U heeft geen kaart nodig: borden wijzen u in beide richtingen op elk kruispunt. In elk dorp, waar u ook komt, geven gekleurde borden u alle praktische en interessante informatie die u nodig heeft. De route is 51 kilometer lang en voert u door Apt, Rustrel, Villars, Saint Saturnin les Apt, Roussillon en Gargas. Als u uw reis wilt inkorten, volgt u de gele-oker tekens.

Mountainbiken in de Vaucluse


> Bike-park : Het fietspark in Villars is een terrein van 15 ha en geheel gewijd aan mountainbiken. Dual tracks, leer - en oefentracks, mogul velden (velden met veel hobbels en heuvels) en andere faciliteiten zorgen voor een complete leerervaring van deze discipline. Het fietspark staat open voor iedereen. Het park biedt ook verschillende begeleide activiteiten: het platteland ontdekken, instructiepaden, techniek & praktijk voor alle niveaus, bijeenkomsten voor jongeren, ... Contact: Pays d’Apt Bike-Park 84400 Villars - Tel. 06 82 94 28 92

Paardrijden in de Vaucluse


Voor een ervaren ruiter biedt de Vaucluse vele mogelijkheden voor halve dagen, hele dagen of zelfs enkele dagen dankzij het netwerk van de vele wegen en paden. Aan de routes bieden diverse accommodaties voor zowel paard als ruiter de geschikte comfort, voorzieningen en benodigde apparatuur. Voor beginners bieden de maneges in de Luberon excursies onder leiding van gekwalificeerde instructeurs. Sommige bieden ook lessen in paardrijden, pony clubs, paard en wagen,... Contact: Pony Club d’Apt (ritten, lessen, paarden en pony fokker) - Valerie Constanza-Route de St Saturnin-lès-Apt 84400 Apt Tel. 06 84 24 55 83. Ranch du Coq (Paardrijden voor alle niveaus, fokker). D22 - chemin du Pied Lang 84400 Apt, Tel. 06 68 89 02 39. Centre equestre de Tourville (lessen en ritten voor alle niveaus) 84400 Saignon Tel. 04 90 04 78 39. Par Monts et par Chevaux PASS - La Plaine 84750 Viens Tel. 04 90 75 36 91 / 06 80 42 82 40

Over ’les chênes blancs’ | Andere campings te ontdekken | Onze partners | Sitemap